Lazy Sunday Strawberry Brunch

Αγαπάω σφολιάτα και αγαπάω φράουλες, οπότε η συνταγή ήταν μονόδρομος!
Ειδικά όταν έχεις μόλις ανοίξει το μάτι και τα παιδιά θέλουν να σε φάνε ολόκληρη από την πείνα.
Τι θα χρειαστείς!
Υλικά:
200γρ Φράουλες
+3 φράουλες για γαρνιτούρα
140γρ Γιαούρτι
1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1 Σφολιάτα
1 Αυγό
Εκτέλεση:
•Προθερμαίνεις τον φούρνο με αέρα στους 200 βαθμούς.
•Βάζεις τις φράουλες σε ένα μπολ και τος λιώνεις με το πιρούνι, στη συνέχεια προσθέτεις το γιαούρτι και τη βανίλια και φτιάχνεις ένα μείγμα. Σε περίπτωση που είναι αρκετά ζουμερό προσθέτεις λίγο ακόμα γιαούρτι.
•Απλώνεις ομοιόμορφα πάνω στη σφολιάτα.
•Τυλίγεις όλες τις πλευρές όπως θα τύλιγες μια τάρτα galette.
•Κόβεις σε φέτες τις φράουλες που έχεις κρατήσει και τοποθετείς πάνω στην σφολιατοτάρτα.
•Τέλος περνάς με ένα πινέλο το χτυπημένο αυγό σε όλες τις πλευρές της σφολιάτας για να χρυσαφισει στο ψήσιμο.
•Ψήνεις για 20’-25′ λεπτά αναλόγως τον φούρνο και είναι έτοιμη
Αν την δοκιμάσεις κανε μας ταγκ στο ίνσταγκραμ για να την θαυμάσουμε
Καλή επιτυχία!