Συχνές ερωτήσεις

Ναι. Όπως θα περίμενε κανείς, τα προϊόντα μας, σετ φαγητού απο σιλικόνη αλλά και τα παιχνίδια μας από σιλικόνη πληρούν τις δοκιμές ασφάλειας τροφίμων και τα πρότυπα της ΕΕ. Όλα τα προϊόντα μας είναι ελεγμένα και πρέπει να περάσουν από ανεξάρτητες διεθνείς εργαστηριακές δοκιμές για να μπορέσουμε να επισημάνουμε τα προϊόντα μας «ασφαλή για τα τρόφιμα».
Μετά από μεγάλη έρευνα που κάναμε καταλήξαμε ότι η σιλικόνη είναι η καλύτερη επιλογή για εμάς και οι λόγοι είναι οι εξής : η σιλικόνη παράγεται από χαλαζιακή άμμο, όπως και το γυαλί αλλά σαφώς και είναι ελαστική και δεν σπάει όπως το γυαλί. Καθαρίζεται πιο εύκολα από το ξύλο/bamboo αλλά και δεν χρειάζεται την αντίστοιχη λεπτή μεταχείριση (αντέχει στο πλυντήριο πιάτων, στον φούρνο αλλά και στον φούρνο μικροκυμάτων ). Σαν υλικό ειναι πιο ανθεκτικό από το πλαστικό και δεν απελευθερώνει επιβλαβείς χημικές ουσίες όταν θερμαίνεται.

Ναι, μπορείτε να αποστειρώσετε όλα τα προϊόντα μας που είναι σετ φαγητού από σιλικόνη αλλά και τα παιχνίδια μας από σιλικόνη εκτός από το ξύλινο κουτάλι μπαμπού που χρειάζεται λεπτό χειρισμό καθώς το κουτάλι μπαμπού θα χρειαστεί πλύσιμο στο χέρι για να διατηρήσει τη διάρκεια ζωής του, ωστόσο θα μπορείτε να αποστειρώσετε το μέρος του κουταλιού που θα έρθει σε επαφή με το στόμα του παιδιού που είναι από σιλικόνη. Όλα τα προϊόντα μας είναι κατασκευασμένα από διαβαθμισμένη σιλικόνη για τρόφιμα, η οποία είναι ανθεκτική σε θερμοκρασία έως και 220 °C βαθμούς.

Τα προϊόντα μας σιλικόνης καθαρίζονται με ασφάλεια σε ζεστό νερό με σαπούνι ή στο επάνω ράφι του πλυντηρίου πιάτων. Προσπαθήστε να πλένετε το προϊόν αμέσως μετά τη χρήση και αποφύγετε τη χρήση ισχυρών διαλυτών ή σκληρών χημικών ουσιών κατά τον καθαρισμό.

Τα προϊόντα σιλικόνης μας μπορούν να αποστειρωθούν με βραστό νερό ή σε αποστειρωτή μικροκυμάτων.

Θέλαμε να προσφέρουμε κάτι στην αγορά που θα μας αρέσει πραγματικά, και ειδικά όταν πρόκειται για παιδικά προϊόντα, η σιλικόνη είναι ένα από τα πιο φυσικά υλικά (εκτός από το γυαλί και το μπαμπού) για χρήση όταν ταΐζουμε τα παιδιά μας.
Μπορεί όμως μερικές φορές να παρατηρήσετε μια ξεχωριστή μυρωδιά και αυτές οι μυρωδιές που εμφανίζονται μερικές φορές είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα των ελαίων από τρόφιμα και των απορρυπαντικών πλυσίματος που κολλάνε το ένα στο άλλο, δεν είναι το ίδιο το υλικό σιλικόνης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν προστίθενται χημικές ουσίες στη φόρμουλα για να κάνουν τη σιλικόνη άκαμπτη.

Γι αυτό το λόγο θελουμε να σας ενημερώσουμε για τους διάφορους τρόπους που μπορείτε να μειώσετε και να αφαιρέσετε ακόμα τις μυρωδιές:

  1. Ο χυμός λεμονιού είναι μια καλή λύση για το πλύσιμο της σιλικόνης (δεν είναι απαραίτητο σε κάθε πλύση, καθώς δεν προκαλούν μυρωδιές στη σιλικόνη από όλα τα τρόφιμα – πάραυτα όταν εσείς νομίζεται ότι χρειάζεται αν κάνετε το πλύσιμο με λεμόνι θα βοηθήσει πολύ και είναι ασφαλές) – τρύβεις πάνω το λεμόνι, το αφήνεις να ξεκουραστεί για 10′ και ξεπλένεις.
  2. Η μαγειρική σόδα είναι ένα άλλο προϊόν που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για την εξουδετέρωση μυρωδιών. Μπορείτε να πλύνετε λοιπόν το προϊόν σιλικόνης με τη μαγειρική σόδα όταν παρατηρήσετε μυρωδιές. Φτιάχνεις μια πάστα με νερό και σόδα και το τρύβεις πάνω στο πιάτο με ένα πανάκι ή με το χέρι, το αφήνεις να στεγνώσει και όταν στεγνώσει εντελώς το ξεπλένεις. 
  3. Το βράσιμο της σιλικόνης για 5 λεπτά μετά τον καθαρισμό θα εξαφανίσει επίσης τη μυρωδιά.
  4. Το ψήσιμο στο φούρνο στους 180°C βαθμούς για 2 ώρες  με αέρα θα εξαφανίσει τη μυρωδιά.

Αν και όλα τα προϊόντα μας από σιλικόνη , σετ φαγητού από σιλικόνη αλλά και τα παιχνίδια μας από σιλικόνη , για ευκολία πλένονται στο πλυντήριο πιάτων, το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων μπορεί μερικές φορές να αφήσει μια μυρωδιά. Συνιστούμε τη χρήση απορρυπαντικών που δεν περιέχουν αρώματα ή πρόσθετα. Αυτό βοηθά επίσης στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης μυρωδιών.

Λυπούμαστε πολύ που το ακούμε αυτό. όλα μας τα προϊόντα φεύγουν από τον χώρο μας έπειτα από ποιοτικό έλεγχο, πάραυτα εάν έχετε λάβει ένα κατεστραμμένο ή εσφαλμένο αντικείμενο, επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης πελατών μας στο hello@dodosland.gr με μια φωτογραφία της ζημιάς ή του εσφαλμένου απεσταλμένου προϊόντος, καθώς και τον αριθμό της παραγγελίας σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Τα εκπαιδευτικά μας πιάτα με βεντούζα και τα  εκπαιδευτικά μπολ με βεντούζα προσκολλώνται καλύτερα σε λείες, μη πορώδεις επιφάνειες όπως πλαστικό, πλακάκι, γυαλί ή μέταλλο. Τα παιδικά καρεκλάκια ή οι ξύλινες επιφάνειες με υφή, πορώδεις ή ελαφριές καμπύλες θα δυσκολέψουν την επίτευξη διαρκούς ισχύος πρόσφυσης. Δυστυχώς ο δίσκος της Stokke Trip Trapp δεν είναι ιδανικός για προϊόντα με βάση την προσκόλληση, επομένως δεν το συνιστούμε.

Για να εξασφαλιστεί μια σταθερή συγκόλληση, οι επιφάνειες όπου θα ακουμπήσουν τα πιάτα και τα μπολ σιλικόνης με βεντούζα θα πρέπει να είναι καθαρές.

Ναι , ναι, ναι & ναι ! 

Η διαβαθμισμένη σιλικόνη τροφίμων μας έχει εύρος θερμοκρασίας από -20 έως +220 °C βαθμούς. Εφόσον βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα προϊόντα σας με ασφάλεια σε αυτές τις θερμοκρασίες, θα είστε εντάξει.

Ναι. τα προϊόντα μας είναι απαλλαγμένα από όλες τις βλαβερές ουσίες όπως PVC, BPA, φθαλικές ενώσεις, μόλυβδος και κάδμιο 

Ψάχνετε για ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί; Μάλλον δεν είσαι ο μόνος.

Εάν κάνετε κλικ στο πορτοκαλί κουμπί ειδοποίησης δίπλα στη λίστα προϊόντων, μπορείτε να είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε αμέσως μόλις επιστρεψουν.