Φροντίδα σιλικόνης

Θέλαμε να προσφέρουμε κάτι στην αγορά που θα μας αρέσει πραγματικά, και ειδικά όταν πρόκειται για παιδικά προϊόντα, η σιλικόνη είναι ένα από τα πιο φυσικά υλικά (εκτός από το γυαλί και το μπαμπού) για χρήση όταν ταΐζουμε τα παιδιά μας.

Μπορεί όμως μερικές φορές να παρατηρήσετε μια ξεχωριστή μυρωδιά και αυτές οι μυρωδιές που εμφανίζονται μερικές φορές είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα των ελαίων από τρόφιμα και των απορρυπαντικών πλυσίματος που κολλάνε το ένα στο άλλο, δεν είναι το ίδιο το υλικό σιλικόνης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν προστίθενται χημικές ουσίες στη φόρμουλα για να κάνουν τη σιλικόνη άκαμπτη.

Γι’ αυτό το λόγο θελουμε να σας ενημερώσουμε για τους διάφορους τρόπους που μπορείτε να μειώσετε και να αφαιρέσετε ακόμα τις μυρωδιές:

  1. Ο χυμός λεμονιού είναι μια καλή λύση για το πλύσιμο της σιλικόνης (δεν είναι απαραίτητο σε κάθε πλύση, καθώς δεν προκαλούν μυρωδιές στη σιλικόνη από όλα τα τρόφιμα – πάραυτα όταν εσείς νομίζεται ότι χρειάζεται αν κάνετε το πλύσιμο με λεμόνι θα βοηθήσει πολύ και είναι ασφαλές) – τρύβεις πάνω το λεμόνι, το αφήνεις να ξεκουραστεί για 10′ και ξεπλένεις.
  2. Η μαγειρική σόδα είναι ένα άλλο προϊόν που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για την εξουδετέρωση μυρωδιών. Μπορείτε να πλύνετε λοιπόν το προϊόν σιλικόνης με τη μαγειρική σόδα όταν παρατηρήσετε μυρωδιές. Φτιάχνεις μια πάστα με νερό και σόδα και το τρύβεις πάνω στο πιάτο με ένα πανάκι ή με το χέρι, το αφήνεις να στεγνώσει και όταν στεγνώσει εντελώς το ξεπλένεις.
  3. Το βράσιμο της σιλικόνης για 20’ λεπτά μετά τον καθαρισμό θα εξαφανίσει επίσης τη μυρωδιά.
  4. Το ψήσιμο στο φούρνο στους 180°C βαθμούς για 2 ώρες  με αέρα θα εξαφανίσει τη μυρωδιά.
  5. Αναμειγνύεις 1 μέρος νερό με 2 μέρη ξύδι, το ρίχνεις μέσα στο σκεύος, το αφήνεις για 60’ λεπτά και ξεπλένεις.

Αν και όλα τα προϊόντα μας από σιλικόνη , σετ φαγητού από σιλικόνη αλλά και τα παιχνίδια μας από σιλικόνη , για ευκολία πλένονται στο πλυντήριο πιάτων, το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων μπορεί μερικές φορές να αφήσει μια μυρωδιά. Συνιστούμε τη χρήση απορρυπαντικών που δεν περιέχουν αρώματα ή πρόσθετα. Αυτό βοηθά επίσης στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης μυρωδιών.

Αυτές τις διαδικασίες τις πραγματοποιείς όσες φορές χρειαστεί μέχρι να καθαριστούν τα σκεύη.

Ιδανικά τα σκεύη συχνής χρήσης χρειάζονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα καθαρισμό με έναν από τους παραπάνω τρόπους αλλά και όποτε θεωρήσετε εσείς ότι είναι απαραίτητο.